Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul acesteia în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate.
„Admite apelul firmulat de intervenienta Fodor Astrid Cora împotriva încheierii civile 4411/16.10.2020 pronunțată de Judecătoria Sibiu pe care o schimbă în tot, în sensul că admite cererea formulată de petentul Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu și, în consecință, validează mandatul de primar al municipiului Sibiu al doamnei Fodor Astrid Cora, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. (…) Decizia este definitivă”, transmite purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Elena Prundaru.
Primarul în funcție al Sibiului, Astrid Cora Fodor, câștigător al celui de-al doilea mandat, a depus, vineri, apel la decizia Judecătoriei Sibiu, care a invalidat mandatul, în baza unei decizii a Înaltei Curți, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate. Judecătoria Sibiu a transmis, vineri, că Astrid Cora Fodor a depus apel la decizia luată în urmă cu o săptămână.
„În dosarul nr. 9486/306/2020 având ca obiect validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, se aduce la cunoștință publică faptul că, la data de 23.10.2020, a fost depusă cererea de apel formulată de doamna Astrid Cora Fodor împotriva încheierii nr. 4411/16.10.2020, pronunțată de Judecătoria Sibiu în acest dosar”, au transmis reprezentanții Judecătoriei Sibiu, citați de Mediafax.
Judecătoria Sibiu a decis, în urmă cu o săptămână, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripției Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfășurate în data de 27 septembrie 2020.
După invalidare, primarul Astrid Cora Fodor a spus că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.
Astrid Cora Fodor a fost declarată incompatibilă, după ce Instanța Supremă a dat câștig de cauză
Agenției Naționale de Integritate (ANI), printr-o decizie dată în mai 2019.
Starea de incompatibilitate a fost constatată când Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis.
Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.
Tribunalul București a decis să îi valideze mandatul lui Clotilde Armand de primar al Sectorului 1 din București. Instanța a respins apelurile formulate împotriva validării mandatului candidatului USR PLUS, Clotilde Armand, de primar al Sectorului 1 din București, după alegerile locale din 27 septembrie.
„Respinge apelurile declarate de Daniel Tudorache și Tudor Helmut Costea ca nefondate”, se arată în sentința Tribunalului București, citat de Mediafax. Decizia este definitivă.
Conform datelor centralizate de BEC, la alegerile locale din 27 septembrie, Clotilde Armand (USR PLUS) a primit 36.455 de voturi valabil exprimate, iar Daniel Tudorache (PSD), 35.451.
Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar al Capitalei, după ce instanța a respins toate cele 52 de apeluri formulate în urma scrutinului din septembrie. Decizia dată luni, 26 octombrie, de magistrații Curții de Apel București este definitivă.
Pe 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă el nu şi-a putut prelua mandatul fiindcă decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane.